Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapСаудек во МСУ, септември 2008


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Да, оваа изложба навистина не смее да се пропушти. И затоа Чкрап! беше таму. На изложбата на фотографии на Јан Саудек од Прага, (Чешка), во Музејот на современата уметност.
Ова е краток фото репорт од отворањето на изложбата на фотографии на Јан Саудек во Скопје...

IN - фантастични, добри, необични, уникатни фотографии, многу пријатели (на фотографијата) со кои беше задовоство да се стретнеш и поразговараш, прекрасен изложбен простор, добар тајминг за изложба на фотографии...

OUT - на отворањето во галеријата беше неиздржливо топло (многумина го пропуштија званичното отворање и речта на министерката за култура Елизабета Канческа Милевска), скапи каталози, календари и книги од Јан Саудек, потпросечна понуда за освежување, еден од плакатите за изложбата во холот беше ставен наопаку...

In general - извонредна изложба, добра поставка, вреден културен (не само фотографски) настан.

Вие што не сте ја посетиле изложбата (а и Вие што бевте на отворањето - појдете и погледајте. Изложените фотографии се оригинали!)

© text & photos © Chkrap!*2008

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Саудек во МСУ, септември 2008”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!