Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapФтографии на Чаба Баркоци

0 commentsВо петок, 14. октомври 2011, со почеток во 20 часот, во мултимедијалниот центар Мала станица ќе биде отворена изложба на фотографии на унгарскиот фотограф Чаба Баркоци. Изложбата опфаќа 30 фотографии со кои авторот ни ги претставува централните теми на неговиот истажувачки интерес: птиците, природата и луѓето.
Чаба Баркоци е роден во 1975 година. Со фотографија интензивно се занимава од средината на 90-тите. Во 2007 година ја добива првата награда на “International Wild bird Photographer Awards 2007”.
Изложбата ја организира Македонскиот центар за фотографија во соработка со Националната галерија на Македонија и Амбасадата на Република Унгарија во Скопје.
Изложбата на фотографии е дел од програмата на „Унгарска есен во Скопје“ – дводневно претставување на унгарската култура во Македонија.

© “Chkrap!” * 2011


За нас

Последни постови

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!