Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapСамир Љума - фотограф

links to this post 2 commentsМеѓу две патувања, меѓу две фото сесии, успеавме да го “фатиме“ Самир Љума, еден од најпродуктивните и еден од најнадежните фотографи во Тетово и Македонија. Добивме една фотографија и линк до неговата фотогалерија на Flickr!
Enjoy!

Александар Настески, академски сликар од Тетово, веќе неколку години ја проучува карпестата уметност во Македонија, посебно на Шар планина. Неговите откритија ги пренесува на сликарското платно. Се уште го бара одговорот: кои бевме, кои сме, каде одиме...
На неговите истражувања “фотографски“ го придружува Зоран Андонов од Чкрап!
Линк тука.


Олдис, бат голдис!

links to this post 0 commentsкакви чувства ви навираат кога ја гледате оваа фотографија?

Еве уште еден сајт со многу линкови за и околу фотографијата. Уредниците на Yahoo одбираат најдобри сајтови на picks.Yahoo.com. Инспирација на тони. А кога сме кај инспирацијата за фотографите од Фото кино клубот ТЕТОВО, мислам дека на блогов имаше многу линкови. Наскоро ќе покажеме и неколку портфолија на тетовските фотографи. Кои се тие, што снимаат деновиве, со која опрема, и секако по неколку фотографии од сите нив. Наскоро...


За нас

Последни постови

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!