Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - Chkrap


Почитувани колеги фотографи!
На 13 март 2010 година (сабота), со почеток во 18.00 часот,
Во просториите на Народна техника во Тетово

Васе Петровски - Аманито
од Фотокино клуб “Чкрап!“ – Тетово ќе одржи мини работилница на тема:

Digital asset management (DAM) & photography workflow

DAM?
Фотографија, име на фајл, сортирање, групирање, локација, обработка, лоцирање, архивирање, компресија, backup, restore bаckup....
Да, звучи чудно :) Но работи :)

Еден мудар фотограф еднаш рекол:
Без разлика фотографијата колку и да е успешна, квалитетна, перфектна, креативна и каков и да има убав литературен друг епитет. Доколку не можеш да ја покажеш, таа фотографија е мртва, неуспешна :(

Photography workflow?
Принципи и навики со кои целиот процес на создавање и играње со фотографијата станува забавен и практичен, наспроти досаден и заморен.

За Кого?
за оние кои имаат желба или веќе активно се занимаваат со дигитална фотографија, а сакаат да станат попродуктивни и поорганизирани низ целиот процес.

Мотив?
Потреба да се сподели и научи нешто ново и корисно!

***

Веднаш потоа, Фотокино клубот “Чкрап!“ од Тетово ќе одржи годишно Собрание во истите простории. Присуството на членовите на клубот е многу пожелно.©Chkrap!*2010


За нас

Последни постови

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!