Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapКАДЕ СПИЈАТ ДЕЦАТА

0 comments“Каде спијат децата“ е фотографски есеј каде што преку фотографии од спалните соби и портретите на децата од различни краишта на светот, фотографот Џејмс Молисон ги прикажува разликите во економскиот статус, социјалната положба и културата...
Фото есеј наменет за деца, но многу поучен и за возрасните кои го креираат овој неправеден свет...Во книгата има фотографии снимени во повеќе земји од сите страни на светот, но нема од Македонија. Еве, јас си дозволив слобода да ја дополнам книгата и фото есејот и да додадам уште еден портрет на дете и фотографија од неговата спална соба од Македонија.© Chkrap! * 2011


За нас

Последни постови

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!