Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapHappy New Year 2014!

links to this post 0 comments


To all our friends, Happy New Year 2014!
На сите наши пријатели им ја честитаме Новата 2014 година!

Photo Group "Chkrap!" Tetovo
Фото група „Чкрап!“ ТетовоВо рамките на фестивалот CULTURESCAPES BALKAN 2013, од 3 - 8 декември 2013 година во City Gallery - PROGR (Kulturpunkt.ch) во Берн, Швајцарија, беше отворена изложбата на фотографии „Живот во кутија“ од македонскиот фотограф Драги Неделчевски. Изложбата ја отвори Валеријан Мали. Еве неколку фотографии од подготовката на поставката и од отворањето на изложбата. Благодарност до Петра Бишоф и Клод Халтмаер.

Инфо, тука и тука.
© Chkrap! * 2013


 
Македонскиот центар за фотографија и
Кинотека на Македонија
Ве покануваат на конференција
Третманот на фотографските архиви – потенцијали и предизвици“

Програма:
понеделник, 9. декември 2013, 18:00
„Наративите на фотографскиот музеј“
(Netherlands Fotomuseum), 18:50
Културно богатство во урнатини“
краток документарен филм од 1963 во продукција на Вардар филм
вторник, 10. декември 2013, 10:30 – 16:00
презентации и дискусија, учесници: Роберт Јанкулоски, Дијана Томиќ Радевска, Марија Пандевска, Игор Старделов, Ацо Кимовски, Лидија Пајевиќ и Херман Маес (Холандија)
место на одржување: Кинотека на Македонија
Конференцијата се одржува во рамките на прoектот “Фотографијата – сведок или жртва“ кој е поддржан од Амбасадата на Кралството Холандија во Скопје

© Chkrap! * 2013


За нас

Последни постови

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!