Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapМОЈОТ ГРАД НИЗ СЛИКИ


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Уникатен спој на уметност и 3G мобилна технологија

 


Вип операторот заедно со Фото Сојузот на Македонија ја организираат првата изложба на професионални фотографии направени и овозможени со помош на напредна мобилна технологија.
Уникатната изложба наречена „Мојот град низ слики“ ќе биде поставена пред Вип салонот во трговскиот центар „City Mall” во Скопје, во сабота, 6-ти јули 2013 од 17 до 19 часот.
Изложбата ја сочинуваат автентични фотографии од различни локации во шест града низ Македонија (Скопје, Битола, Кратово, Штип, Охрид и Тетово) направени од страна на 12 професионални фотографи со помош на т.н. паметни телефони – Samsung Galaxy S4.

Повеќе информации ТУКА.


„Мојот град низ слики“ е дел од манифестацијата Денови на македонската фотографија која се одржува во рамките на „Скопско лето“ 2013 и го претставува пресекот на македонското фотографско творештво во тековната година.
Изложбата Денови на македонската фотографија ќе биде отворена на 16.јули во 21:00 часот во просториите на Мала станица. Додека следниот ден, на 17.јули, во просториите на галеријата Остен, во 21:00 часот ќе биде отворена изложбата Бисери на српската фотографија.

Извор: Фото сојуз на Македонија 

Еве и неколку фотографии од настанот...

Фотографии: Александра Новеска и Драги Неделчевски.

... А во Екстра  Ексклузив на Канал 5... А кој сум јас?


RECYCLED REALITY PHOTOS © Dragi Nedelchevski * 2013
© Chkrap! * 2013

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “МОЈОТ ГРАД НИЗ СЛИКИ”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!