Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapДраги НЕДЕЛЧЕВСКИ во BlackBox - Сараево


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Во организација на Швајцарската програма за култура – Западен Балкан и Македонската амбасада во Босна и Херцеговина, од 10 до 16 април 2013 година во галеријата BlackBox во Сараево беше отворена изложбата на фотографии „Живот во кутија“, на Драги Неделчевски, член на Фото групата „Чкрап!“ од Тетово.
Слично како во Скопје 2009-та и во Белград 2011-та година, и во Сараево, оваа 2013 година, изложбата предизвика силно емотивно доживување кај публиката. Изложбата ја отвори македонскиот амбасадор во БиХ, Рами Реџепи во присуство на швајцарскиот амбасадор во БиХ, претставниците на СЦП (швајцарската програма за култура) и други. Документарниот пристап и црно-белите фотографии оставија убав впечаток кај бројната публиката.Photo © Amer Kapetanovic 2013

© Chkrap! * 2013

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Драги НЕДЕЛЧЕВСКИ во BlackBox - Сараево”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!