Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapТаа и делот од неа - фотографии од Дејан Бошковски


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...Таа и делот од неа
Дејан Бошковски како и многу фотографи има оставено печат во Македонската фотографија, со доста храбри дела, моменти, приказни, дела кои биле поставени на многу домашни и интернационални групни изложби.
Гледајќи ја неговата колекција, која е убава конекција, помеѓу жената, животните и природата, може да се види моќен спој на убавина, спокој и љубов, порака во која секоја жена има дел од себе и несебично го спеделува со околината во која живее.
Фокусот на оваа поставка е посветена на самата убавина која не опколува.
Живееме , се будиме, вдишуваме, чувствуваме, допираме, постоиме.
Ирена МилаФотографијата ни дава можност да го видиме светот низ окото на другите.
Гледајќи го светот низ очите на Дејан Бошковски, дојдов до впечаток дека се може да биде совршено.
Жена и природа.
Многу поети, сликари, вајари ја гледале жената како персофиникација на природата.
Нежност, донесување на нов живот, постојаност во истрајност и непостојаност во расположение.
Жената навистина е слика на природата.
Оттаму и потчитта кон Дејан кој со своите фотографии, успева на специфичен, само нему својствен начин да ги спои двете совршенства на парче хартија.
Хармонијата која владее на овие слики опива и буди исконско во секој оној кој ќе се загледа во нив. Хармонја која им е својствена само ним. Се надополнуваат, чиниш каде завршува едната ,започнува другата.
Тоа е тој миг на комплетност кој Дејан успева да го зароби за вечност.
Природа и жена, нераскинлива врска од самиот почеток.
Сандро Николовски
новинар и писател

© Chkrap!*2013

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Таа и делот од неа - фотографии од Дејан Бошковски”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!