Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - Chkrap„БИСЕРИ НА СРПСКАТА ФОТОГРАФИЈА“


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Фото Сојузот на Република Македонија

во соработка со:

- Дирекцијата за култура и уметност на град Скопје

- Скопско Лето

- Галерија Остен и

- Амбасадата на Република Србија

Во склоп на 

ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ФОТОГРАФИЈА 2013

Со задоволство ви ја претставува извонредната колекција

„БИСЕРИ НА СРПСКАТА ФОТОГРАФИЈА“

 


Колекцијата ја сочинуваат фотографии од архивата на Фото сојузот на Србија собирани од периодот по втората светска војна па сè до 90-те години на минатиот век, односно од таканаречениот златен период на српската/тогашната југословенска фотографија. Период кога фотографијата на овие простори не беше ретроградна, туку, слободно може да се каже авангардна и динамична дури и во светски рамки.

Голем дел од фотографиите кои ја сочинуваат оваа колекција навистина можат да се наречат бисери во кои има што да се види, научи, промисли сопствениот фотографски израз…

Отворање: 17ти Јули, 2013 година, 21.00 часот, галерија Остен.
  
Галерија на дел од фотографиите

Извор: ФСМ
© Chkrap! * 2013

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “„БИСЕРИ НА СРПСКАТА ФОТОГРАФИЈА“”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!