Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapDigital asset management (DAM) & photography workflow


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Почитувани колеги фотографи!
На 13 март 2010 година (сабота), со почеток во 18.00 часот,
Во просториите на Народна техника во Тетово

Васе Петровски - Аманито
од Фотокино клуб “Чкрап!“ – Тетово ќе одржи мини работилница на тема:

Digital asset management (DAM) & photography workflow

DAM?
Фотографија, име на фајл, сортирање, групирање, локација, обработка, лоцирање, архивирање, компресија, backup, restore bаckup....
Да, звучи чудно :) Но работи :)

Еден мудар фотограф еднаш рекол:
Без разлика фотографијата колку и да е успешна, квалитетна, перфектна, креативна и каков и да има убав литературен друг епитет. Доколку не можеш да ја покажеш, таа фотографија е мртва, неуспешна :(

Photography workflow?
Принципи и навики со кои целиот процес на создавање и играње со фотографијата станува забавен и практичен, наспроти досаден и заморен.

За Кого?
за оние кои имаат желба или веќе активно се занимаваат со дигитална фотографија, а сакаат да станат попродуктивни и поорганизирани низ целиот процес.

Мотив?
Потреба да се сподели и научи нешто ново и корисно!

***

Веднаш потоа, Фотокино клубот “Чкрап!“ од Тетово ќе одржи годишно Собрание во истите простории. Присуството на членовите на клубот е многу пожелно.©Chkrap!*2010

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Digital asset management (DAM) & photography workflow”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!