Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapМое ТЕТОВО низ фотографии


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Тетово. Еден град. Шест фотографски доживувања на градот. Шест микро “проекти“на тема: Како го гледам мојот град? Како го доживувам? Каква е неговата сегашност? Каква е неговата иднина?
Ние шестмината фотографи од Фотокино клубот “Чкрап!“ од Тетово: Зоран Андонов, Давор Спасоски, Ѓорѓи Ристоски, Мирче Новаковски, Александар Стојановски и јас, Драги Неделчевски, го “сликавме“ Тетово на почетокот на дваесетипрвиот век. Сите на различен, свој начин. Едно е сигурно – ова не е туристичка разгледница за Тетово. Напротив, разгледувајќи ги овие фотографии јас почувствував и малку тага...
Роден сум во Тетово, живеам тука и редовно плаќам такса во ЈКП за моето место на градските гробишта.
Сведок сум на огромни промени што се случуваат во светот. Тетово и неговите жители не се исклучок.
До пред десетина и повеќе години ова беше еден сосема друг град...

***

Изложбата на фотографии ќе биде отворена на 19 ноември 2009 година, четврток во 18.30 часот (по повод 55 години од ослободувањето на Тетово од фашизмот), во галеријата на Н.У. Музеј на тетовскиот крај.

Повелете!

© 2009 Chkrap!

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Мое ТЕТОВО низ фотографии”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!