Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapЖИВОТ ВО КУТИЈА - Фотографии на Драги Неделчевски


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

На 14 април 2009 година (вторник), во 20,30 часот, во Мултимедијалниот центар Мала Станица во Скопје, ќе биде отворена изложбата на фотографии и на Драги Неделчевски - фотограф од Тетово, со наслов “ЖИВОТ ВО КУТИЈА“. Се очекува на отворањето да биде промовирана и книга со фотографии.Изложбата е дел од проектот “Поинаков поглед“, финансиран од Швајцарската програма за култура - Западен Балкан, во организација на Македонскиот Центар за Фотографија од Скопје под раководство на Роберт Јанкуловски.“ЖИВОТ ВО КУТИЈА“ е фото есеј за Мане Неделчевски – дете со церебрална парализа...
Мане Неделчевски има 14 години. Мане е необично дете. Тој е заболен од тешка форма на церебрална парализа. Мане не може да се грижи за себе и тој постојано е зависен од другите. Кога е буден, секогаш е во својата количка. Тој живее во Тетово со своето семејство во стан на трети кат, во зграда без лифт... Деветмесечната работа на овој фото есеј – “ЖИВОТ ВО КУТИЈА“ – за мене беше тежок, но и возбудлив животен и фотографски предизвик... (Драги Неделчевски)

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “ЖИВОТ ВО КУТИЈА - Фотографии на Драги Неделчевски”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!