Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapМимоза ВЕЛИУ - “ДЕЛИРИУМ“ во Приштина


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...Мимоза Велиу, фотограф и член на Фотокино клубот “Чкрап!“ од Тетово, неодамна се претстави со изложба на фотографии во Приштина.Нејзиниот необичен, директен, на моменти шокантен, но истовреме и контемплативен начин на фотографирање и гледање на сето она што ја окружува, гледачот го става во улога на активен учесник во нејзиниот свет...
Гледајќи ги нејзините фотографии, никој не размислува за техничките аспекти, за композицијата, за боите и контрастот. Тоа е затоа што нејзините фотографии пленат со својата животност, емотивност и ако сакате веднаш продираат во подсвеста на гледачот и тој е сосема обземен од нив...Браво за Мимоза.

За жал, не успеав да обезбедам превод на видео прилогот за изложбата. Но, ионака фотографијата зборува сама за себе.

Dragi Nedelchevski © Chkrap!*2009

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Мимоза ВЕЛИУ - “ДЕЛИРИУМ“ во Приштина”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!