Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapНОВИНАРСКА ФОТОГРАФИЈА


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...
© Alfred Stieglitz 1907

Курс за фотографија, напредно ниво

Почеток: 4 март 2009 (среда)
Време: 18:00 – 21:00 (20 часа распоредени во 7 сесии)
Место: Македонски центар за фотографија, Мала станица, Скопје
Обучувач: Марко Георгиев
Цена: 3200 денари

Рок за пријава: до 2 март 2009 (понеделник)
Контакт: Јасмина Гиева, тел. 071 30 99 94

Целта на курсот е да им овозможи на учесниците стекнување на продлабочени знаења и вештини за новинарската фотографија. Курсот ќе опфати теми од: модерната новинарска фотографија, новинарски принципи и first hand knowledge од работењето за светски познати медиуми. Овие програмски содржини ќе им бидат пренесени на учесниците преку предавања, демонстрации и практични вежби. На крајот од курсот ќе се одржи изложба на најуспешните фотографии.

Сите заинтересирани кандидати потребно е да достават портфолио со неколку фотографии, кратка биографија и мотивациско писмо во електронска форма на адресата на Македонскиот центар за фотографија (makcentarfoto@gmail.com).

Сите учесници добиваат сертификат за учество на курсот.

Кратка биографија на обучувачот

Марко Георгиев е роден во Скопје 1974. Дипломирал на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, 2003 година. Во 1999 има добиено целосна стипендија за завршување на студиите на Rutgers University, Њу Џерси. Од 2003 има работено како слободен фоторепортер за Њујорк тајмс, АП, The Star Ledger, Getty, WPN и други агенции и публикации во регионот. Има покривано 5 урагани, вклучувајќи го и ураганот Катрина, војната во Ирак, граѓанската војна во Непал и многу други настани и стории.

Македонски центар за фотографија
ул. Железничка 18 (Мала станица)
Тел. 071 309 994
e-mail. makcentarfoto@gmail.com


© Драги Неделчевски 2009

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “НОВИНАРСКА ФОТОГРАФИЈА”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!