Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapДОМА - Фотографии на Иван Блажев


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...На 17 март 2009 година, во 19 часот, во Кинотеката на Македонија (поранешна библиотека “Другарче“) во Скопје, ќе биде отворена изложбата на фотографии на Иван Блажев - фотограф од Скопје, со наслов “Дома“.


© Ivan Blazhev

Изложбата е дел од проектот “Поинаков поглед“, финансиран од Швајцарската програма за култура - Западен Балкан, во организација на Македонскиот Центар за Фотографија од Скопје под раководство на Роберт Јанкуловски.

Овде се постирани неколку фотографии и еден подолг текст за изложбата.Блажев со својот документарен фото есеј го портретира животот на студентите во студентскиот дом “Стив Наумов“ во Скопје.

Како и секогаш досега, фотографиите на Иван Блажев спаѓаат во самиот врв на документарната фотографија. Тој ја погаѓа суштината на животот без употреба на екстремни надворешни ефекти. Неговите животни и помалку тажни фотографии се такви каков што е и животот. Директни, на моменти сурови, едноставни, а сепак длабоки и човечни во својата суштина.

Од изложбата ќе произлезе и книга со фотографии со наслов: ДОМА - Иван Блажев.

Браво за Иван!

© Драги Неделчевски * Chkrap! * 2009

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “ДОМА - Фотографии на Иван Блажев”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!