Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapАвторот на фотографиите - НЕПОЗНАТ!


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Упорно, иако без апсолутно никаков feedback од било кого, продолжувам да (си) поставувам прашања кои сметам дека се важни и составен дел на фотографското битисување.

Овојпат повод ми даде Глигор Кондовски, виолинист и композитор од Тетово, Република Македонија. Тој со своето ново CD со наслов "Crumbly Secret" почнува да ја освојува публиката со можноста за легален download преку iTunes... Ме радува неговиот успех.

Но во векот на имиџот, векот во кој владе сликата, фотографијата и графичкиот дизајн, незамислив е пласманот на било кој продукт без фотографија, дизајн, advertising...

За промоцијата на Глигор Кондовски свој скромен придонес дадов и јас, фотографирајќи го уметникот за неговото портфолио и со изработката на coverot од неговото CD.

Од приложениот screenshot се гледа дека името на фотографот не е наведено никаде...
До кога само автори ќе бидат, новинарите, музичарите, критичарите... а не и фотографите?

Фотографи од целиот свет! Обединете се и дигнете го својот глас! Барајте и Вашето име да биде испишано покрај Вашето дело - ФОТОГРАФИЈАТА!
Тоа е Ваше легитимно право.

Драги Неделчевски
Тетово, 28 јануари 2009 година
© Chkrap!*2009

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Авторот на фотографиите - НЕПОЗНАТ!”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!