Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapMARY ELLEN MARK во Тетово?


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Веднаш на почетокот да кажам дека насловот на овој пост е шега, секако.
MARY ELLEN MARK е само една од многуте мајстори на фотографијата кои ја експлоатирале темата на циркусот. Нејзините црно-бели фотографии од циркускиот живот (и смрт) се впечатлив документ за едно време, за еден необичен начин на живот. Визуелно атрактивна тема која што гледачот не го остава рамнодушен.
Но таа е мајстор на фотографијата, работела во XX-от век во црно бела техника. Снимала во голем формат, на филм, се разбира.

Иако звучи претенциозно, сакав овие неколку фотографии да бидат некој попатен hommage на MARY ELLEN MARK, иако сум свесен дека само со најдобра волја може да се најдат некои допирни точки. Јас сум Д. Неделчевски, фотограф-аматер, снимам со ефтин дигитален фотоапарат, во боја. Сега е XXI век, ова не е циркус, туку сенка на некаков забавен парк во Тетово... Но, тоа се најде пред мојот објектив.Ако не друго, имате линк до сајтот на MARY ELLEN MARK, па можете да digg-увате понатаму и ете го ќарот од овој просечен пост на chkrap.blogspot, блогот на Chkrap!Тетово, јуни 2008

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “MARY ELLEN MARK во Тетово?”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!