Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapТретманот на фотографските архиви – потенцијали и предизвици


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...


 
Македонскиот центар за фотографија и
Кинотека на Македонија
Ве покануваат на конференција
Третманот на фотографските архиви – потенцијали и предизвици“

Програма:
понеделник, 9. декември 2013, 18:00
„Наративите на фотографскиот музеј“
(Netherlands Fotomuseum), 18:50
Културно богатство во урнатини“
краток документарен филм од 1963 во продукција на Вардар филм
вторник, 10. декември 2013, 10:30 – 16:00
презентации и дискусија, учесници: Роберт Јанкулоски, Дијана Томиќ Радевска, Марија Пандевска, Игор Старделов, Ацо Кимовски, Лидија Пајевиќ и Херман Маес (Холандија)
место на одржување: Кинотека на Македонија
Конференцијата се одржува во рамките на прoектот “Фотографијата – сведок или жртва“ кој е поддржан од Амбасадата на Кралството Холандија во Скопје

© Chkrap! * 2013

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Третманот на фотографските архиви – потенцијали и предизвици”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!