Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - Chkrap„Чкрап!“ - ФОТОГРАФИИ 2012 на 15 декември 2012


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...
© Мирче Новаковски, Spock-3

Фото групата „Чкрап!“ од Тетово, секој декември организира изложба на фотографии на своите членови. Еве, веќе деветта година по ред (за наши услови тоа е завидна традиција), на тетовската и на македонската публика со свои фотографии, снимени главно годинава, ќе и се претстават околу 15-ина фотографи. Изложбата нема натпреварувачки карактер. Темата е слободна. Секој автор има неограничена слобода на изразување на своето видување во фотографијата. Нема ограничување во форматот, бројот на изложени дела, техниката која се користи...

Традиција е на секоја изложба да им се дава шанса на фотографи кои до сега не изложувале, секако ако нивните дела ги задоволуваат критериумите на „Чкрап!“. Така и годинава. Изненадувањето го чуваме за отворањето на изложбата.

Изложбата ќе биде отворена на 15 декември 2012 година (сабота) во 19.00 часот, во Центарот за култура „Иљо Антески - Смок“ во Тетово.

Фото групата „Чкрап!“ Ве поканува, доколку сте во можност да дојдете на нашата изложба, да ги погледате фотографиите и да размените неколку зборови со авторите кои ќе бидат присутни за нашата заедничка тема на интерес - фотографијата.


© Андреа Ѓорѓески, е_1


© Гоце Димитриевски, Loneliness

© Chkrap!*2012

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “„Чкрап!“ - ФОТОГРАФИИ 2012 на 15 декември 2012”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!