Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - Chkrap50ТИ ЈУБИЛЕЈНИ ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ФОТОГРАФИЈА


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...Современата македонска фотографија ќе се претстави на 50-тото, јубилејно, издание на манифестацијата Денови на Македонската Фотографија.Денови на македонската фотографија го претставуваат пресекот на македонското фотографско творештво во тековната година и е најстара фотографска манифестација во државава.
Во просториите на Мала станица ќе бидат изложени околу 120 фотографии од овогодинешната селекција, како и омаж на доајенот на македонската фотографија Благоја Дрнков, за одбележување на неговото капитално фотографско дело.
Отворањето на изложбата ќе биде на 03.јули.2012, вторник, во мала Станица, со почеток во 20:30 часот.

Вистински денови на македонската фотографија на Скопско лето.
Во програмата на Скопско лето, покрај Деновите на македонската фотографија, се поставуваат уште две фотографски изложби.Во понеделник, 02 јули, во Чифте амам, со почеток во 20:30 часот ќе биде отворена групната изложба на фотографии со наслов F9. Карактеристична по тоа што ќе претстави само женски автори од Македонија, а ги опфаќа делата на: Маја Јаневска-Илиева, Јасна Суша, Мимоза Велиу, Татјана Ранташа, Ива Димеска, Фросина Илиевска, Маја Аргакијева, Ирена Мила и Катерина Ристовска – Николов.Во Мала станица на 5 јули, со почеток во 20:30 ќе биде отворена самостојната изложба на Сања Николиќ-Бутерин насловена Урбан човек.Еве неколку фотографии од отворањето на изложбата.

******


Мимоза Велиу и Драги Неделчевски


Претседателот на ФСМ, Боро Рудиќ на Д.Неделчевски од Фото групата „Чкрап!“ му го доделува звањето „Ф1-ФСМ“


Претседателот на ФСМ, Боро Рудиќ на З.Андонов од Фото групата „Чкрап!“ му го доделува звањето „Ф1-ФСМ“


Од отворањето на изложбата


Од отворањето на изложбата


Од отворањето на изложбата


Боро Рудиќ, Цветан Гавровски и Дарко Петровски


Александар Кондев, Оливера и Александра Новески


Публика


Уште еден доказ дека фотографијата лаже... Шега. Раде Луковиќ и Драги Неделчевски.Фотографии: Д.Неделчевски и З.Андонов
© Chkrap! * 2012

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “50ТИ ЈУБИЛЕЈНИ ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ФОТОГРАФИЈА”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!