Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapWORLD PRESS PHOTO Exhibition 2012


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...
Почитувани,

Во четврток 7. јуни 2012 со почеток во 20:00 часот, во мултимедијалниот центар Мала станица ќе биде отворена изложбата World Press Photo Exhibition 2012. Оваа патувачка изложба, единствена од овој вид, во Скопје ја организира Македонскиот центар за фотографија во соработка со Национална галерија на Македонија.

Изложбата е финансиски поддржана од Амбасадата на Кралството Холандија.
Изложбата World Press Photo е резултат на меѓународен конкурс на новинска фотографија кој се објавува секоја година.
На конкурсот учествуваат фотографи, новински агенции, печатени медиуми и списанија од целиот свет,
а меѓународно жири составено од 19 членови ги оценува нивните фотографии, во девет различни категории.
На конкурсот за 2012 година беа пријавени 101254 фотографии од 5247 фотографи од 124 земји. Овогодишната изложба опфаќа преку 161 наградени фотографии во девет категории.

Повелете.

© Chkrap! * 2012

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “WORLD PRESS PHOTO Exhibition 2012”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!