Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - Chkrap50ти ЈУБИЛЕЈНИ ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ФОТОГРАФИЈА


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Драги Фотографи/Фотографки, љубители на фотографксата уметност

Фото сојузот на Македонија има особена чест и задоволство да ВИ испрати покана за учество на јубилејното 50то издание на манифестацијата Денови на Македонската Фотографија (ДМФ) 2012.

Денови на македонската фотографија го претставуваат пресекот на македонското фотографско творештво во тековната година и е најстара фотографска манифестација во државава. Оваа година ќе се одржат по 50ти пат.

Во пропратните настани, покрај фото-работилницата, ФСМ ќе организира и изложба на фотографии на доајенот на македонската фотографија Благоја Дрнков, МФ ФСМ, во чест на одбележување на неговото капитално фотографско дело.

Организатор на изложбата и на фото работилница е Фото сојузот на Македонија.

Приредувач на Денови на македонската фотографија 2012 е град Kочани.

Отворање на изложбa е 16.06.2012 во 20ч, во Домот на култура.

Веруваме дека ќе се согласите дека е особена чест да се учествува на еден ваков јубилеј-празник за сите искрени љубители на фотографската уметностhttp://www.blogger.com/img/blank.gif а едновремено и голема одговорност за нас.

Затоа ги повикуваме сите автори/авторки државјани на Р. Македонија, да ги испратат своите дела на ДМФ 2012.Пропозиции за учество тука.

© Chkrap!*2012

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “50ти ЈУБИЛЕЈНИ ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ФОТОГРАФИЈА”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!