Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapДЕНОВИ...2009…жирирање


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Ако почнам вака: “На ден 3 октомври 2009 година во просториите на Домот на АРМ во Скопје се одржа јавно жирирање на пристигнатите фотографии за ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ФОТОГРАФИЈА во организација на .....“, блогов ќе го напуштите пред да видите неколку фотографии од годинешнава изложба.Да не се случи тоа, еве накратко што се случуваше во саботата...

Во (оправдано) отсуство на претседателот и секретарот на Фото сојузот на Македонија, жирирањето перфектно го организираше Фотоклубот ФОТОГРАФИКА.

Петчленото жири, иако доста хетерогено според својот фотографски бекграунд, одлично ја заврши работата. Иако жирирањето траеше долго, тоа беше заради големиот број пристигнати фотографии (околу 800 – најмногу до сега од постоењето на ДЕНОВИТЕ...).

Цветан Гавровски, Роберт Јанкуловски, Владимир Вељановски, Мире Славејков и Драги Неделчевски, секој според свое убедување, со картончиња, низ разговор и размена на мислења, ги одбраа победниците и учесниците на 47-та Државна изложба на фотографии.

РЕЗУЛТАТИ ОД ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ФОТОГРАФИЈА 2009

1. награда за фотографија Петар Тасевски – Avaiting Softness
2. награда за фотографија Илчо Трајковски – Infrared 1
3. награда за фотографија Војкан Миленковиќ – Josef K.

Диплома за фотографија Бранко Костески – Destination
Диплома за фотографија Доријан Миловановиќ – Пеење

1. награда за колекција Валентина Н. Чапова
2. награда за колекција Зоран Андонов
3. награда за колекција Велиан Јагев

Диплома за колекција Цветанка Темкова Илова
Диплома за колекција Ѓорѓи Ристовски

МЛАДИНСКА ИЗЛОЖБА

1. награда за фотографија Мартин Димитриевски - Пркос
2. награда за фотографија Милан Серафимовски - Клупа
3. награда за фотографија Ерина Богоева - Sceptic

Диплома за фотографија Марио Давчевски – Voodo Hug
Диплома за фотографија Марија Јанкуловска – Hello Darling

1. награда за колекција Моника Муличковска
2. награда за колекција Глигор Максимовски
3. награда за колекција Елена Љоровска

Општ впечаток е дека имаше доста квалитетни фотографии, но и почетнички обиди.
Мал е бројот на фотографи кои нема да имаат барем една изложена фотографија.... и неколку фотографии што учествуваа во борбата за награди. Некои од нив се наградени, некои се примени на изложбата, а некои не беа по вкусот на мнозинството од петчленото жири.


©Борче Сиљјаноски


©Борче Сиљјаноски


© Давор Спасоски


© Јане Љороски


© Ѓорѓи Ристоски


© Зоран Андонов


© Игор Спироски


© ?


©?


© Доријан Миловановиќ

© Сања Николиќ

© Сања Николиќ


© Доријан Миловановиќ
© Chkrap!*2009

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “ДЕНОВИ...2009…жирирање”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!