Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapМакедонско девојче


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Иако ова е блог за и околу фотографијата (со акцент на “Чкрап!“), сепак сметам дека треба на некој начин и ние да го обележиме најголемиот македонски празник - Илинден!
Илинден 1903 и Илинден 1944 (заедно со 8 септември 1991 година), се најзначајни датуми во македонската историја!

Секоја година на 2-ри август во Крушево се одржува голем народен собир по повод овој празник.
Годинава таму беше и Јане Љоровски, фотограф од Фотоклубот “Фотографика“ од Скопје.
Како што вели и самиот: igraorkite od tanec bea na meta na mojot fotoaparat :)

Јане на свој начин (користејќи богата сaтурација на боите и мал DOF) уште еднаш покажа и докажа дека македонките се најубави моми.Сите фотографии © Јане Љороски * 2009
Chkrap!*2009

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Македонско девојче”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!