Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapСТРОБИСТ МК


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Васе Петровски - Аманито, фотограф и член на “Чкрап!“ ни пишува за една нова иницијатива (море - пракса е веќе!) еден нов свеж ветер во македонската фотографија.
Еве за што станува збор:

“Успешната магија е дело на светлината!!!

стробистМК е група на фотографи од р. Македонија кои имаат потреба од дружење на тема стробист предводена оригинало од strobist David Hobby.

Цел: локално меѓусебно креативно дружење и едукација на тема креативно фотографирање на поинаков начин.

Начин: со помош на мали блицови за на камера, кинески тригери, амбиентално светло, малку креативност и знаење, до фотографии со професионален изглед.
До сега се направени преку 10-тина собири, од кои последните 3 официјално документирани и запишани. А секојдневно се создаваат се повеќе и повеќе идеи за нови.

Контакт
Blog: стробистMK
Facebook: Стробист МК

Значи, многу подетални информации може да се најдат или на блогот или на Facebook групата или директно кај Васе на маил amanitok15@gmail.com
Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “СТРОБИСТ МК”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!