Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapPHOTOMEDIA 2008


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Денес на 13 ноември 2008 година, во “Мала станица“ во Скопје било отворено меѓународното фотографско биенале - ФОТОМЕДИА 2008.
Во присуство на голем број членови од ЕЛЕМА, граѓани и љубители на фотографијата, а во прилично отсуство на фотографите од неколку фотоклубови од Македонија (“Фотографика“, “Чкрап!“... - револтирани од изјавите на Дарко Петровски од ЕЛЕМА дека во Македонија постои и е активен единствено Фотоклубот ЕЛЕМА), изложбата со инспиративен говор ја отворил проф. Д-р Ферид Мухиќ.

Фотомедиа е најзначајната фотографска манифестација во Македонија и по обичај не неа учествуваат фотографи од целиот свет.
Годинава таа беше организирана од Фото сојузот на Македонија, Националната галерија на Македонија и од единствениот Фотоклуб во Македонија ЕЛЕМА.

Обично од вакви изложби даваме осврт со неколку фотографии кои ги снимаме на самата изложба, но овојпат заради оправдани причини не сме во можност да го сториме тоа.

Затоа Ви презентираме мал дел од изложените фотографии грубо преснимени од каталогот на изложбата... којшто ќе го добијат сите учесници на изложбата (по 1 примерок) и фотоклубот ЕЛЕМА (5 примероци).На крајот на овој осврт, ги повикувам сите колеги - фотографи (и сите други пријатели на фотографијата), кои не беа присутни на отворањето на изложбата, да ја посетат наредниве денови, затоа што ние ја сакаме фотографијата, живееме за неа и со неа... etc, etc...

Поздрав од фантомскиот фотокино клуб “Чкрап!“ од Тетово :)

Eve spisok na nagradeni avtori i fotografii:

LJupcho RISTOVSKI --- Macedonia BOY IN THE DESERT GP
LJupcho RISTOVSKI --- Macedonia BOY IN THE MONASTERY GP
LJupcho RISTOVSKI --- Macedonia GIRL WITH THE CAMELS GPAndrey USTINOVICH --- Ukraine FUN POED__1 NAGRADAMarie JONSSON --- Sweden THE BIKE POED__2 NAGRADAVitaly SIPKO AFIAP Ukraine ROMUALD POED__3 NAGRADAValerie VOLONTIR --- Moldova DAD'S COMING POED__DIPL FIAP
Nadyezda ANZHELINA --- Ukraine DREAMS ABOUT BEAUTY POED__DIPL FIAP
Shvets OLEKSANDR --- Ukraine CHOICE POED__DIPL FIAP
Konstantin GROZDIEV --- Ukraine MOTHER AND SON POED__DIPL FSM
David C G SMITH --- Australia CURVES AND CONTOURS POED__DIPL FSMLJupcho RISTOVSKI --- Macedonia BOY IN THE DESERT KOLEKCIJA__1 NAGRADA GP
LJupcho RISTOVSKI --- Macedonia BOY IN THE MONASTERY KOLEKCIJA__1 NAGRADA GP
LJupcho RISTOVSKI --- Macedonia GIRL =WITH THE CAMELS KOLEKCIJA__1 NAGRADA GPDavid WHEELER --- Great Britain LAKE IN THE FOREST KOLEKCIJA__2 NAGRADA
David WHEELER --- Great Britain TREES IN MIST KOLEKCIJA__2 NAGRADA
David WHEELER --- Great Britain MIST IN VALLEY KOLEKCIJA__2 NAGRADA
David WHEELER --- Great Britain LONE TREE KOLEKCIJA__2 NAGRADACvetan GAVROVSKI --- Macedonia IVY AMSTERDAM 05 KOLEKCIJA__3 NAGRADA
Cvetan GAVROVSKI --- Macedonia IVY AMSTERDAM 06 KOLEKCIJA__3 NAGRADA
Cvetan GAVROVSKI --- Macedonia IVY AMSTERDAM 07 KOLEKCIJA__3 NAGRADA
Cvetan GAVROVSKI --- Macedonia IVY AMSTERDAM 08 KOLEKCIJA__3 NAGRADALuis Alberto SFAF,AFIAP PPSA Argentina LUQUE EL ESQUILADOR KOLEKCIJA__DIPL FIAP
Luis Alberto SFAF,AFIAP PPSA Argentina FRITZ KOLEKCIJA__DIPL FIAP
Luis Alberto SFAF,AFIAP PPSA Argentina EN LA MATERA KOLEKCIJA__DIPL FIAP

Dragica NIKOLOVSKA --- Macedonia SILUETA KOLEKCIJA__DIPL FIAP
Dragica NIKOLOVSKA --- Macedonia PRAZNINA KOLEKCIJA__DIPL FIAP
Dragica NIKOLOVSKA --- Macedonia JORDAN KOLEKCIJA__DIPL FIAP

Emin KUMBARADZI --- Macedonia ZAKACHALKI KOLEKCIJA__DIPL FIAP
Emin KUMBARADZI --- Macedonia DOPPELGANGER KOLEKCIJA__DIPL FIAP
Emin KUMBARADZI --- Macedonia STRELKI KOLEKCIJA__DIPL FIAPSudip ROYCHOUDHURY AFIAP India MORNING PRAYER KOLEKCIJA__DIPL FSM
Sudip ROYCHOUDHURY --- India RITUAL KOLEKCIJA__DIPL FSM
Sudip ROYCHOUDHURY --- India DEVOTEE KOLEKCIJA__DIPL FSM

Fatma ELDENIZ --- Turkey COPPER SMITH 1 KOLEKCIJA__DIPL FSM
Fatma ELDENIZ --- Turkey COPPER SMITH 2 KOLEKCIJA__DIPL FSM
Fatma ELDENIZ --- Turkey YARENLIK KOLEKCIJA__DIPL FSM
Fatma ELDENIZ --- Turkey TEMPORARY WORKERS KOLEKCIJA__DIPL FSM

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “PHOTOMEDIA 2008”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!