Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - Chkrap"КУМАНОВО 2006"


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Од 19 октомври 2006 до 1 ноември 2006 година во Куманово се одржува 21-та изложба на уметничка (sic!) фотографија “КУМАНОВО 2006“.
Во сиромашната понуда на настани за и околу фотографијата во земјава (изложби, семинари, книги за фотографија...), ентузијазмот на фотографите од ФК “Козјак“ од Куманово, пред се на Душан Доцевски и Марјан Јаневски, е за секоја пофалба.
Иако не без проблеми и напори, (па дури зачинета и со еден мал “скандал“ - откривањето на фотографија - плагијат!), тие сепак успеаја во своите намери. Со учество на скромен број клубови од Mакедонија и со учество на фотографите од соседна Србија - изложбата бидна со сите нишани.
Еве неколку “скенови“ од каталогот и дел од еден напис во еден дневен весник - се во врска со изложбата.
Браво за кумановци!

© Chkrap!*2006

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “"КУМАНОВО 2006"”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!