Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ФОТОГРАФИЈА 2006


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...На 44 Републичка изложба Денови на македонската фотографија (ДМФ), беа доставени 292 фотографии од 45 автори.

Жирито во состав: Раде Луковиќ, Дејан Гилевски и Стојан Ѓорѓиеводбра 103 фотографии од 39 автори.

Фото кино клуб ТЕТОВО на ДМФ 2006 конкурираше со 67 фотографии од 10 автори. Од нив на изложбата беа примени 26 фотографии од 9 автори, и тоа:
Самир Љума (примени 3 фотографии).

Александар Стојановски (5)
Дејан Јанев (2)
Зоран Бојаџиески (1)
Драшко Серафимовски (1)
Давор Спасоски (6)
Зоран Андонов (3)
Драги Неделчевски (1) и
Ѓорѓи Ристовски (4)
Жирито ги додели следниве награди:

I награда за фотографија – Маја Аргакијева од ФК “ЕЛЕМА“ - СкопјеII награда за фотографија - Самир Љума – ФКК Тетово - ТетовоIII награда за фотографија – Владимир Секуловски - ФК “ЕЛЕМА“- Скопје
I награда за колекција – Валентино Ристевски – самостоен автор
II награда за колекција – Зоран Андонов – ФКК Тетово - ТетовоIII награда за колекција – Цветан Гавровски - ФК “ЕЛЕМА“- Скопје

Дипломи за фотографија добија:
Мартин Трајчевски – самостоен автор,
Марјан Јаневски - ФК “Козјак“ – Куманово
Душан Доцевски - ФК “Козјак“ – Куманово

Дипломи за колекција добија:
Давор Спасоски – ФКК Тетово - ТетовоКатарина Ристовска - ФК “ЕЛЕМА“- Скопје
Дарко Петровски - ФК “ЕЛЕМА“- Скопје


Многу добри фотографии не беа по вкусот на жирито

и завршија во...44-та Републичка изложба Денови на македонската фотографија (ДМФ) ќе се одржи на 11 Октомври во Скопје во објектот “Мала станица“.


Chkrap!

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


1 Responses to “ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ФОТОГРАФИЈА 2006”

  1. Anonymous Dragan 

    Dali izlozbata se otvori na 11.10. Ako ne - togas koga i kade ke bide otvorena?
    Dragan

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!