Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapДа се фотографира или не?


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...


Да се фотографира или не?
На прв поглед многу чудно, дури и неприродно прашање за еден фотограф. Згора на тоа хамлетовската дилема јавно е поставена на блогот посветен на фотографијата.
Но, работите не се никогаш такви како што изгледаат на прв поглед, па така е и во овој случај. Фотографите многу често си го поставуваат ова прашање. Од различни побуди, се разбира. Некои од нив нема да го притиснат чкрапалото на фото апаратот ако не се 100% сигурни дека “имаат“ добра фотографија. Други пак, снимаат, но не се сигурни да ли фотографиите да ги покажат и изнесат пред судот на јавноста, да ли затоа што не се сигурни во кавалитетот или пак поради содржината на фотографиите, сеедно. На трети, пак, секогаш нешто им фали. Дел од фотографската опрема, добро светло, модел, или... “инспирација“.
Од друга страна, пак, фотографијата може да се ужива на милион други начини, но понекогаш како да забораваме дека само кога фотографираме целосно сме во нашиот (фотографски) “елемент“ и тогаш возбудата е најголема...
Фотографи од сите земји, разбудете се!

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


1 Responses to “Да се фотографира или не?”

  1. Anonymous ZORAN BOJADZIESKI 

    ...da se...

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!