Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - Chkrapanalog vs digital


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...Во последно време многу жешка тема меѓу фотографите. Аналогно или дигитално? За мене, после доооолго размислување, еве ќе бидам храбар - тоа е промашена тема! Аналогно (аналогно заради изборот на алатот, начинот на обработка, или пак заради “аналогниот“ начин на фотографско размислување?), или дигитално (пак заради новите “дигитални“ алатки од не знам колку мегапиксели, обработката во разни фотошопи итн. или пак некаков си “дигитален“ начин на фотографско размислување?). Првите се, нели, класика, проверена работа, а сепак кул, црно бело или слајд..., а вториве мислиш се родиле со 9 мегапиксели, а за прв роденден добиле CS2...

Можеби не сум многу јасен, ама еве само кратко ќе кажам (да не речам - ќе рикнам!).
Тука сум (сме) едноставно заради добра фотографија. Сето она што ни се случува, она што го гледаме, или пак она што сакаме да го видиме, нашиот живот, нашите емоции, нашите таленти, желби и фантазии, ние решивме да ги прикажеме со помош на ФОТОГРАФСКИОТ МЕДИУМ. Без разлика да ли е тој “аналоген“ или “дигитален“ (намерно во наводници!). Фотографијата е убава затоа што пружа безброј можности и начини да се изразиме како фотографи. Затоа - Chkrap!фотогарфија © Драги Неделчевски

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


1 Responses to “analog vs digital”

  1. Anonymous DaMNed 

    jako!

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!