Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapЧкрап! ФОТОГРАФИИ 2012 - Рипорт


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Без царски рез, но со вообичаени породилни маки, Фото групата „Чкрап!“ од Тетово се породи по деветти пат, и на своите сограѓани, а и на на љубопитната фотографска публика од цела Македонија, им подари уште една изложба на фотографии. Годинава свои фотографии изложија 16 фотографи од актуелниот состав на „Чкрап!“. Ветераните рамо до рамо со веќе зрелите помлади членови како и со дебитантите кои ги имаше неколкумина годинава.

16 автори - 16 фотографии. Боби, Драги Мирче, Гоце, Мери, Давор, Томе, Андреа, Сашко, Филип, Дијана, Александра, Зоран, Елена, Сашо и Игор.

Во различни техники и формати, со различни начини на гледање на сето она што не окружува, фотографите од „Чкрап!“ се претставија со преку 40 фотографии. Ниските температури не ги спречија љубителите на фотографијата да дојдат,а отворањето на изложбата на 15.12.2012 година во Центарот за култура „Иљо Антески - Смок“ во Тетово.

Сепак годинава повеќе е забележлива смената на генерациите, како на страната на фотографите, така и кај публиката. Недостасуваа некои од врвните „чкраповци“, а и дел од публиката која сиве овие години како вистински „групис“ доаѓаа на изложбите на „Чкрап!“ како да ги снема некаде. Но, тоа е веројатно природен процес. енивеј, беше тоа интересна и чинам квалитетна изложба на рецентната продукција на фотографите од „Чкрап!“

„Чкрап!“ им се заблагодарува и на колегите од Елема од Скопје, од Фото клубот Битола и од групата Ф7 од Куманово, кои со своето присуство на изложбата и дадоа поголемо значење.

Да не должам, еве неколку фотографии од „настанот“...

Фотографии: Драги, Ацо, Томе, Филип, Зоран и Александар.

© Chkrap!*2012

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Чкрап! ФОТОГРАФИИ 2012 - Рипорт”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!