Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapАнгажман во Естетиката


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Со оваа звучна тема (или така некако), на 11 Јуни 2009 година, во Мултимедијалниот центар Мала станица во 20:00 часот Македонскиот центар за фотографија во соработка со Националната галерија на Македонија и Локомотива - центарот за нови иницијативи во уметноста и културата организираа предавање кое го одржа францускиот фотограф Емануел Лис, кој се осврна на неговите досегашни проекти во областа на документарната фотогафија.

Како што не може секое притискање на чкрапецот да значи дека ќе добиеме добра фотографија, така и организаторите имаат право да утнат и по некое предавање за фотографија. Со оглед на тоа дека фотографскава сцена во државичкава во последно време малку се раздвижи и има се повеќе настани врзани за и околу фотографијата, ќе мора да се помириме и со понекоја утка.

Но, настанов беше убава прилика да се сретнат старите (и новите) пријатели - фотографи и да си поразговараат.Инаку, со океанографот кој патува по светот и си фотографира се е во ред. Оди по егзотични места, “зема“ фотографии (taking pictures) и, еве имавме прилика да ги чуеме и неговите коментари за тоа како тие се снимени, што му значат нему, зошто смета дека се добри итн. итн.
Неопределен докрај да ли да биде фотограф или океанограф-етнолог - таков впечаток и остави - неопределен.

Нејсе. Некој спомна ангажман? Естетика? Или така некако...© Chkrap! * 2009

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Ангажман во Естетиката”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!