Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapФестивал на непрофесионален филм - Куманово 2007


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Трета награда за документарниот филм “Тајната“

Во Центарот за култура во Куманово на 28 април 2007 се одржа 36. Државен фестивал на непрофесионален филм
Од пристигнатите 35 филмови на Фестивалот, жирито избра 19 наслови во официјалната конкуренција.Оваа година Гран при на Фестивалот освои филмот "Крв" на авторот Петре Чаповски од Академски киноклуб од Скопје.
Од примените филмови жирито ја формира и македонската селекција што ќе учествува на годинешниот Светски фестивал на непрофесионален филм UNICA 2007 кој ќе се одржи во Братислава, Словачка.Драги Неделчевски од Chkrap! во категоријата документарен филм ја доби третата награда за филмот “Тајната“.
Во “Тајната“, академскиот сликар и истражувач Александар Настески, открива една тајна со истражување на карпестата уметност и ги пренесува тие откритија на своите слики, поставувајќи прашања за тоа кои сме, од каде сме дошле и каде одиме...

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Фестивал на непрофесионален филм - Куманово 2007”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!