Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - Chkrap49 Денови на македонската фотографија - изложба и фото сесија


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Од 27 до 29 мај 2011 година во с.Смрдлива Вода (Гевгелија), во организација на ФСМ и Народна техника на Македонија, со подршка на гостопримливите домаќини беше одржана фото школата за млади фотографи. Свои искуства ним им пренесоа Владимир Арсовски (техника на снимање модели со вештачко светло), Раде Луковиќ (пејсажна фотографија со модели), Драги Неделчевски (личен, субјективен поглед на фотографијата со осврт на теоријата за документарност во фотографијата) и Владимир Јовановски (дигитална обработка на фотографиите).

Во вечерните часови во Пионерскиот дом во Гевгелија пред бројната публика беше отворена изложбата на фотографии. Изложбата ја отвори градоначалникот на Гевгелија - Иван Франгов. Покрај наградите на најуспешните фотографи (Драги Неделчевски, Боро Рудиќ, Раде Луковиќ, Дејан Колевски, Владимир Арсовски, Сања Величковска, Татјана Ранташа, Димитар Апостолов, Сашо Алушевски, Владо Јовановски, Доријан Миловановиќ и Дарко Котевски), вечерта беа доделени звања на неколкумина фотографи од Македонија, Ф1 ФСМ за Владимир Секуловски, Сања Бутерин и Дарко Петровски и МФ ФСМ за Цветан Гавровски и Боро Рудиќ.

Просторот (холот) во Пионерскиот дом едноставно не беше достоен за најпрестижната изложба на фотографии во Македонија, а додека публиката чекаше изложбата да биде званично отворенана, една мала група (фотографи?) со инфантилна "циркузантска" точка се обиде да ја забави публиката (но таа, искрена, добродушна и дојдена да гледа фотографии, не обрна внимание на тоа...). Инаку, Гевгелија како град на културата за 2011 година веројатно изобилува со настани од културата, па можеби тоа е причината што ниту една локална ТВ не стигна на Изложбата да направи барем мал прилог за утринските вести...

Нејсе, догодина се 50-те, јубилејни Денови... па да (се) видиме!© Chkrap! * 2011

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “49 Денови на македонската фотографија - изложба и фото сесија”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!