Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapАлександар КОНДЕВ - гостин на “Чкрап!“


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

На 7 мај 2011 година, сабота, во просториите на Институтот за развој на заедницата (Народна техника) во Тетово, во организација на Фото групата “Чкрап!“ од Тетово, предавање за фотографијата како феномен на денешното време ќе одржи Александар КОНДЕВ, професионален арт и комерцијален фотограф од Скопје.
За неговата професионална биогарфија повеќе тука.

Ги покануваме сите оние кои сакаат да дознаат нешто повеќе за овој глобален, современ феномен, да дојдат на ова предавање и да го слушнат искусниот КОНДЕВ, кој што ќе се обиде на интересен, информативен и забавен начин да ја доближи фотографијата до оние кои што првпат се среќаваат со неа, како и до оние поискусните, веќе изградени фотографи.

Почеток: 11.00 часот

*****

Александар Кондев пред фотографите од “Чкрап!“, волонтерите од ИРЗ и други млади љубители на фотографијата 3 часови зборуваше за фотографијата, уметноста и нивната поврзаност. Зборуваше за потребата да се има свој став, да се издржи на својот (фотографски) израз и едноставно да се живее со и за фотографијата. Сето тоа го кажа во еден здив, инспиративно, духовито, поврзувајќи ги фотографијата, уметноста и животот во една целина. Фото групата “Чкрап!“ му се заблагодарува на А.Кондев за подршката и предавањето.

© Chkrap! * 2011

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Александар КОНДЕВ - гостин на “Чкрап!“”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!