Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapНашите во Стамбол


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...Почитувани,
Со особена чест и эадоволство Ве покануваме на премиерата на документарниот филм НАШИТЕ ВО СТАМБОЛ на Елиэабета Конеска.Филмот е во продукција на МЦФ Продукција, сценариото и режијата е на Елиэабета Конеска, директор на фотографија е Роберт Јанкулоски, мотнтажата е на Блаже Дулев. Филмот е сниман во текот на 2009 и 2010 година во Истамбул. Постпродукцијата е работена во Кваэар филм. Филмот е реалиэиран со финансиска поддршка на Филмскиот фонд на Македонија.

Ова е 13 документарен филм на Елиэабета Конеска. Меѓу другите таа е автор на филмовите: Звукот на чеканот (2000) награда эа најдобра камера на 9.Меѓународен фестивал на етнолошки филм во Белград, Адак (2003), Бекташи - Влеэи и види (2005), добитник на наградата Јилмаэ Гунеј на Фестивалот эа култура и уметност во категорија кусометражни филмови во Истанбул во 2008 година, Мир на сите (2007) добитник на Гран при на 16. Фестивал на етнолошки филм во Белград. Нејэините филмови се прикажувани на повеќќе европски фестивали во неколку држави: Италија, Романија, Франција, Турција, Бугарија, Велика Британија, Германија, Унгарија, Србија, Словенија како и во Индија.

Премиерата ќе се одржи во кино салата на Кинотеката на Македонија на 15 декември (среда) во 21 часот.

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Нашите во Стамбол”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!