Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapWedding Photography


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...Во Македонија се почесто има “свадбарски фотографи“ кои сега се "wedding photographers". Се почесто среќавам (по форумите и на фејсбук), фотографии од венчавки и свадби кои се правени по “западен“ терк. Весели млади во парк, покрај некој олдтајмер, тој ја чека, неа ја нема да дојде, а кога ќе дојде - страстен бакнеж. Младата невеста во сфумато, пардон, во “soft“...

Но, еве еден друг пристап на свадбарската фотографија, документарен, животен, фотографија што го соголува нашиот менталитет до гола кожа, а тоа го прави директно, со јасна порака... а фотографот пренесува и дел од своите искуства когa бил свадбарски фотограф..."Вечерва бев на свадба. Таму ја снимив оваа фотографија. Едно време фотографирав свадби. На свадба, нормално, има музика и “музиканти“. Тие и тогаш се полнеа со пари (уште на самиот ивент), а ние, фотографите исто така напорно работевме, но не се сеќавам дека некој сват на некој си фотограф на свадба му залепил пари на ...чело затоа што овој го фотографирал! А музикантите, “мајка им подеруваа(т) “ на сватовите!... И кога ти, како фотограф утредента ќе се појавиш со куп фотографии и бараш тоа да се плати (според договорот) - те дочекува намуртената фаца на свекорот кој тукушто се освестил од мамурлакот и видел колку пари им испозалепил на музикантите вчера, и само што не те пратил у п.м.... Тежок живот беше тоа. Брррррр. Никогаш повеќе!"

© Chkrap! * 2010

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Wedding Photography”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!