Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapЕн Картие-Бресон во Скопје


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Македонскиот центар за фотографија и
Националната галерија на Македонија
Ве покануваат на конференција
“Заштита и дигитализација на фотографското културно наследство“
Програма:
Вторник, 12. октомври,
20:00
изложба на фотографии на БРАЌА МАНАКИ
21:00
“Колаборативна студија за фотографиите на АНРИ КАРТИЕ-БРЕСОН“
предавање на Ен Картие-Бресон, директор на Ателјето за реставрација и конзервација на фотографии на градот Париз
Среда, 13. октомври
10:00 – 16:00
презентации и јавна дебата
учесници: Ен Картие-Бресон (Франција), Бранко Гавриќ (Србија)
Зоран Петровски, Валентино Димитровски, Мими Ѓоргоска Илиевска
и Роберт Јанкулоски
Мултимедијален центар Мала станица
Конференцијата се одржува во рамките на проектот “Поинаков поглед“ кој е поддржан од Швајцарската програма
за култура Западен Балкан
Македонски центар за фотографија, Железничка 18 (Мала станица) МК – 1000 Скопје, 071 309 993

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Ен Картие-Бресон во Скопје”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!