Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ФОТОГРАФИЈА 2010 - Жирирање


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Вчера, на 7 октомври 2010 година во Музејот на град Скопје се одржа жирирањето за "Денови на македонската фотографија 2010" што ќе се одржат во Кавадарци при крајот на октомври 2010 година.
Жирито во состав: Цветан Гавровски (КМФ ФСМ), Боро Рудиќ (КМФ ФСМ) и Душко Јовановски (КМФ ФСМ) го донесе конечниот суд и ги одбра и награди најдобрите колекции и поединечни фотографии од (главно) годинешнава продукција на македонските фотографи.
На јавното жирирање присуствуваа повеќе фотографи од Скопје, Куманово, Тетово, Битола, Штип... Интересен е фактот дека сите наградени фотографии се изработени во црно-бела техника!

Резултатите од гласањето на жирито може да ги преземете тука.

Повелете на свеченото отворање на изложбата на 23 октомври 2010 година во Кавадарци.

© Chkrap! * 2010

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА ФОТОГРАФИЈА 2010 - Жирирање”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!