Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapФОТОМЕДИА 2010


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

ФОТОМЕДИА 2010
12. Меѓународна изложба на фотографска уметност


© Давор Спасоски - “Од сончко до месечко“

Секој што има и најмали допирни точки со фотографијата, знае што е ФОТОМЕДИА.
Најголемата фотографска манифестација од меѓународен карактер во Македонија, своето 12-то продолжение на почитувачите на фотографијата им ги отвори вратите на 12 ноември 2010 година, годинава во Галеријата во Мала станица, НГМ.

Ова подолу е мое лично доживување (видување) на годинешнава ФОТОМЕДИА. Како такво, тоа е субјективно и не треба да се зема здраво за готово. Веројатно секој посетител ФОТОМЕДИА ја доживеал различно...

Еве, вака:

IN:
• Најзначјна фотографска манифестација во Република Македонија
• Голем труд вложен од страна на организаторите (Елема, ФСМ...)
• Квалитетен каталог од изложбата
• Дузина навистина прекрасни фотографии
• Солидна медиумска покриеност на настанот
• Добра посетеност на отворањето на изложбата
• Добро вино

OUT:
• Чувство на Déjà Vu
• Недостиг на свежи фотографски идеи (ова можеби зависи од жирито или од примениот материјал за изложбата)
• Тренд ли е, што ли е? – многу прекумерно процесирани фотографии
• Лош потег со изборот на (прегласната) музика за време на изложбата (момците се ОК, но не им беше место во 20.00 на 12.11.2010 во МС)
• Катастрофално осветлување на фотографиите и просторот
• Немаше грицкиДраги Неделчевски © Chkrap! * 2010

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “ФОТОМЕДИА 2010”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!