Foto Kino Klub TETOVO - Photo Cinema Club TETOVO - FKK TETOVO - ChkrapФотографија 24/7


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Во Македонија многу ретко се одржуваат работилници и семинари за фотографија.
Од 30 август до 5 септември 2007 година во Охрид се одржа една таква фотографска работилница со работен наслов "Camera obscura vs. Digital", во организација на Македонскиот центар за фотографија.Во една опуштена и во исто време креативна атмосфера, неколку фотографи од Chkrap!, заедно со уште неколкумина фотографи од Скопје и Кочани, ја живееја фотографијата 24/7.Инспиративни предавања, снимање со камера опскура, развивање филмови и фотографии во лабораторија, дружење, разговори за феноменот на фотографијата (кој е воопшто автор на фотографијата?, тој што го притиснал чкрапалото на фото камерата или некој друг?)... е само мал дел од густо набиената програма.Предавачите Ѓорѓе Одановиќ од Белград и Роберт Јанкуловски од Скопје беа на ниво на поставената задача. На младите фотографи им дадоа грст вредни информации за снимањето без објектив (без фото камера) како и за дигиталната фотогрфијата.

Изложбата на фотографии (Camera obscura vs Digital) би требало да се одржи кон крајот на септември 2007 во Скопје.

Аврор на фотографиите во овој пост, (освен фотографијата направена со камера опскура) е Д. Неделчевски од Chkrap!

Links to this post:

<\$BlogItemBacklinkCreate\$>


0 Responses to “Фотографија 24/7”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


За нас

Previous posts

Архива

Фотографија

Македонија

Relax


ATOM 0.3


check out the Chkrap! swicki at eurekster.com Stumble It!